Προμηθευτείτε τα απαραίτητα…


Οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να συμμετάσχετε  στο πρόγραμμα  είναι απλές και γρήγορες. Διαφοροποιούνται εάν έχετε ή δεν έχετε κάρτα βιβλιοθήκης.


Α. Έχω ήδη κάρτα βιβλιοθήκης

  • Καταχωρώ από το γραφείο μου τα στοιχεία μου στην ιστοσελίδα του προγράμματος. (Φόρμα Έγγραφής)
  • Ζητάω από την κεντρική βιβλιοθήκη (γραφείο δανεισμού, αρ. 219, ώρες: 9:00 με 14:00) το αυτοκόλλητο με το λογότυπο του car pooling το οποίο κολλάω στο πίσω μέρος της κάρτας μου (είναι απαραίτητο να έχω την κάρτα μαζί μου για  να είναι δυνατή η ταυτοποίηση των στοιχείων μου).


Β. Δεν έχω κάρτα βιβλιοθήκης

  • Για την απόκτηση της κάρτας βιβλιοθήκης, επισκέπτομαι την βιβλιοθήκη (γραφείο δανεισμού, αρ. 219, ώρες: 9:00 με 14:00) προσκομίζοντας: (α) ένα έγγραφο πιστοποίησης της ιδιότητάς μου (π.χ. πάσο, βεβαίωση της γραμματείας, κ.λπ.)  και (β) μια πρόσφατη φωτογραφία (δείτε επίσης την εγγραφή νέων μελών στο: http://www.lib.ntua.gr/newsite/el/gindex.htm). Δηλώνω παράλληλα ότι επιθυμώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα car pooling ΕΜΠ.
  • Καταχωρώ τα στοιχεία μου στην ιστοσελίδα του προγράμματος (http:/www. carpooling.ntua.gr).
  • Παραλαμβάνω σε μερικές μέρες την καινούρια κάρτα μου με το λογότυπο του carpooling από την κεντρική βιβλιοθήκη (γραφείο δανεισμού, αρ. 219, ώρες: 9:00 με 14:00).


Προσοχή! Αν είμαι οδηγός ζητώ από την κεντρική βιβλιοθήκη επιπλέον το ειδικό αυτοκόλλητο που θα κολληθεί σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου.


Διαβάστε τις οδηγίες συμμετοχής…

Έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα και καταχωρήσει τα στοιχεία σας στην ιστοσελίδα μας. Είστε, λοιπόν, μέλος της ομάδας car-pooling ΕΜΠ και έτοιμοι να, γνωρίσετε, συζητήσετε, καλημερίσετε, εξυπηρετήσετε κάποιον φίλο, συνάδελφο, συνεργάτη από το ΕΜΠ.  Ας οργανωθούμε, λοιπόν, για να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.


  • Σταθμός μετρό Κατεχάκη προς ΕΜΠ

Εάν είστε επιβάτης, τότε θα πρέπει να βρίσκεστε στην περιοχή που ορίζει η πινακίδα του προγράμματος car pooling – παρέα στο αυτοκίνητο ΕΜΠ δίπλα από τη στάση λεωφορείου «Κατεχάκη», έχοντας πρόχειρη την κάρτα βιβλιοθήκης. Έτσι, εύκολα ένας οδηγός αυτοκινήτου θα αναγνωρίσει ότι συμμετέχετε στο πρόγραμμα. Εφόσον ένα αυτοκίνητο του προγράμματος σταματήσει τότε πλησιάστε, ελέγξτε ότι διαθέτει το ειδικό αυτοκόλλητο, συστηθείτε δείχνοντας την κάρτα σας και στη συνέχεια επιβιβαστείτε. Προτείνουμε σε κάθε αυτοκίνητο να επιβιβάζονται 2 άτομα τη φορά. Αυτό θα ωφελήσει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση και στη …συζήτηση. Ένας τρίτος επιβάτης θα αντιμετώπιζε προβλήματα ασφάλειας καθώς, θα αναγκαζόταν  να κατευθυνθεί προς την αριστερή πόρτα του αυτοκινήτου και να εκτεθεί  στην κυκλοφορία. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης ενημερώστε τον οδηγό για τον προορισμό σας. Ενδεχομένως να είναι εφικτή μια μικρή εκτροπή από τη συνήθη πορεία του, ώστε να φθάσετε πιο κοντά.


Εάν είστε οδηγός, τότε καθώς περνάτε δίπλα από τη στάση λεωφορείου «Κατεχάκη» θα είναι εύκολο να αντιληφθείτε τους εν δυνάμει συνεπιβάτες σας στην περιοχή κάτω από την πινακίδα του προγράμματος car pooling ΕΜΠ. Αφού σταματήσετε (ανάβοντας alarm!) θα σας πλησιάσουν δύο  πιθανοί συνεπιβάτες σας, οι οποίοι θα σας συστηθούν επιδεικνύοντας την κάρτα βιβλιοθήκης.. Έχουμε προτείνει στους συνεπιβάτες σας να σας ενημερώσουν για τον προορισμό τους. Εφόσον είναι εφικτή μια μικρή εκτροπή από την πορεία σας, σας ενθαρρύνουμε να την κάνετε.


  • Στάσεις λεωφορείου εντός Πολυτεχνειούπολης (..και επί της οδού Κοκκινοπούλου) προς σταθμό μετρό Κατεχάκη

Εάν είστε επιβάτης, τότε θα πρέπει να βρίσκεστε στην πλευρά που έχει τοποθετηθεί η πινακίδα του προγράμματος car-pooling ΕΜΠ σε κάθε στάση λεωφορείου εντός της Πολυτεχνειούπολης (ή επί της οδού Κοκκινοπούλου), έχοντας πρόχειρη την κάρτα βιβλιοθήκης. Κατά τα λοιπά… ισχύουν οι οδηγίες που δόθηκαν και για τη μετακίνησή σας από σταθμό Κατεχάκη προς ΕΜΠ.

Εάν είστε οδηγός, τότε καθώς περνάτε δίπλα  από τις στάσεις λεωφορείου εντός της Πολυτεχνειούπολης (ή επί της οδού Κοκκινοπούλου) θα είναι εύκολο να αντιληφτείτε τους εν δυνάμει συνεπιβάτες σας στην περιοχή κάτω από την πινακίδα του προγράμματος car pooling ΕΜΠ. Κατά τα λοιπά… ισχύουν οι οδηγίες που δόθηκαν και για τη μετακίνησή σας από σταθμό Κατεχάκη προς ΕΜΠ.


Πώς αναγνωριζόμαστε μεταξύ μας;

Το λογότυπο του προγράμματος στο πίσω μέρος της κάρτας βιβλιοθήκης, τα αυτοκόλλητα που θα βρίσκονται το παρμπρίζ των οχημάτων (διαλέγετε το χρώμα που ταιριάζει στο όχημά σας) και οι ταμπέλες, τοποθετημένες στις στάσεις λεωφορείων, είναι οι τρεις τρόποι που προτείνονται για να αναγνωρίζονται οι συμμετέχοντες μεταξύ τους.


Πίσω μέρος κάρτας βιβλιοθήκης

alt

Αυτοκόλλητο παρμπρίζ


Πινακίδα